Mijn moeder

Mijn moeder kon vroeger goed soep maken. Ze kon dat zo goed dat mijn vader op een dag verzuchte: waarom gaan we geen soeprestaurant beginnen; we gooien de staldeuren open en zetten lange tafels en banken neer met een grote ketel…Dat hebben ze nooit gedaan. Maar ik wel.

Een paar dagen nadat ik terug was belde ik mijn moeder op. Mijn vriend en ik hebben -voor het eerst- op een privé feest in Frankrijk voor honderd man, twee dagen, 24uur lang, soep gemaakt in het soepkanon. Drie ketels. Tomatensoep. Aardappelsoep. En veganistische groentebouillon. Met kaas, brood en kruiden. Op vrijdag 05:00uur was de soep klaar en zondag 22:30uur zijn we gestopt omdat we de volgende dag weer terug in Nederland moesten zijn. Mijn hemel.. het was een geweldig succes en dat ging ik nu mijn moeder vertellen.

”Hoiii schát!!!” Haar stem sloeg over.

Ik vertelde het hele verhaal. Dat het soepkanon grote en van het hout waanzinnig en de kruiden ja vooral die glimmende koppen 04:30 bij ochtendgloren het meest mooie slapen en hop op natuur regen maakt geen flikker jazeker ook en ook en ook jaaaaaaaa!!!

Mijn moeder blij! Ik blij! Want er was iets gelukt in mijn leven. Vanaf nu zou het anders zijn, alles zou anders zijn.

Ik voel het.

Ik loop als een dame die soep kan maken.

Mijn moeder kan geen soep meer maken zoals vroeger. Soms mis ik dat.

Advertenties

4 Reacties op “Mijn moeder

 1. Moedersoep. Maak jij moedersoep. Het proefde als moedersoep, daar in Frankrijk. Soulfood. Van die soep waarvan je ineens weer aan je oma moet denken. Ik wil graag heel vaak veel meer soep van jou Anne

 2. …je krijgt zoveel als je maar kan dragen en in alle smaken! Dag en nacht. Afspraak.

 3. En wat een soep was dat! Ik vond de tomatensoep zo lekker dat ik niet van de aardappel soep durfde te proeven uit angst dat ik de tomatensoep zou missen. De dag erop vertelde iemand me hetzelfde maar dan omgekeerd :)

 4. Oke we gaan het je moeilijker maken!
  De tomatensoep en de aardappelsoep kunnen nog veel lekkerder want diverse ingrediënten ontbraken (trouwens waar was de Parmezaanse kaas en de gekookte ham gebleven ??).
  We denken erover om op het Natural Networking Festival drie soepen te maken.
  Tomatensoep, erwtensoep/goulashsoep of linzensoep of toch weer aardappelsoep of paddestoelensoep of groentesoep of of of kruiden-vleesbouillon, met bal zonder bal ik hoop in ieder geval van gelukkige dieren en plantjes.
  Ik wens ook een vegetarische/veganistische soep.
  Brr spannend!
  liefs,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s