samendelen

samen delen

Ik ben een vieze stinkende hebberd.
Eén die niet makkelijk kan delen en de echte mooie dingen voor zichzelf houdt. Ik weet het en ik kan je ook precies zeggen waar het ‘m in zit.
Soep..niet door vertellen hoor, stel je voor dat anderen het ook gaan doen. Gulaschkanone-veldkeuken? Niet over praten, het is van mij, van ons, geheim! Dat moet maar eens afgelopen zijn.
Gisteren een goed voorbeeld. Op de blogpost ‘lifehacking’ reageerde Sanne met een kruidenfood-hack: alle winterse kost doet het goed met een stukje ontbijtkoek erin. Ik reageerde: of doe een heel klein beetje saffraan in groente- en kippensoep, krijg je mooie vetoogjes van, ziet er tien keer beter uit! Waarom zeg ik niet dat saffraan hélemáal fantastisch is in tomatensoep? Ik weet het en ik schrijf het niét op..kan geen afstand nemen van ‘mijn gouden tip’.
Martijn reageert en dan wil het opeens wel..? Kóm óp, dat heet hebberig (of hoe noem je dat toch, ik kan maar niet op dat woord komen) En ik heb nog een sterk voorbeeld: Del.icio.us. Dat is een site waar je al je (soep, computer, honden, honda) bookmarks/favorieten/linken uit je browser kan opslaan. Je kan bij elke link besluiten ‘wil ik deze link delen’. Als je de link deelt kan je zien met wie je de link deelt, je kan meekijken in hun (soep)favorieten, hun linken. En dat kan fantastische linken opleveren waar je anders nooit op zou komen, en van enorm veel mensen..aan mij dus ook de keuze: al mijn soep/gulaschkanone/soepketel/kruiden/recepten/collega soepkeuken linken delen of niet delen.
Waarom gooi ik de boel niet open en ben ik niet zichtbaar?
Het is 2007.
Niet 2006.

Advertenties

15 Reacties op “samendelen

 1. d-ank-u
  p/s grappig, dat is toch een van de mooiste dingen die een toneelspeler kan horen?

 2. Oude tradities hebben daar een naam voor: het Ego. Die is bang tekort te komen, die wil ‘concurrentievoordeel’, die wil win-verlies situaties laten ontstaan, uiteraard met zichzelf als winnaar.
  Een hoger ‘zelf’ of principe ziet het echter geheel anders en weet dat delen en geven veel meer oplevert, op alle niveaus. Maar ik denk dat zelfs de meest gulle gevers en delers wel eens zo’n ‘ego fart’ mogen ervaren :) (…ahum)

  Bedankt voor de SOEP!

 3. Hallo Annedien,
  aha ..en ik maar denken dat het met mijn ego wel mee viel, gadver blijkt ie veel groter te zijn dan ik al dacht! Ja dat verstikkende gevoel te kort te komen; dan heb ik niets meer! (blijft er niets meer van me over) Wonderlijk het lijkt alsof je alles verliest, al het moois wat je zolang beschermd en gekoesterd hebt dan weg is. Niets is minder waar! Het moois komt als een boemerang terug.
  uhh ‘ego fart’ is dat zoiets als een ‘hart in fart’?

  Ja ga lekker soep eten-er is genoeg, hihi
  groeten, anne

 4. ik heb ‘m dus toch gevonden Anne, ’t wordt tijd dat je een Krik onder de soep zet, anders sijpelt het stomweg de grond in..

 5. Nou Rita, daar hoef je niet je bril voor op te zetten om dat te constateren, hihi! Ik weet het, de soep sijpelt de grond in.. Ik sta erbij en kijk er naar. Of wat dacht je van gewoon een streep door de soep? Daar loop ik al tijden aan te denken, maar kan het nog niet.. Iets wat goed is, is ontspannen en iets wat ontspannen is, is goed. Ik voel me nog steeds ontspannen, vandaar. Als ik nou een Krik onder mezelf zet en de soep laat sijpelen, wordt het opeens een heel ander verhaal! Maar dat durf ik nóg niet, dan komt het allemaal opeens te dichtbij..
  Een dikke pakkerd, Anne

 6. Dag lieve Anne, ineens bij toeval als het ware merk ik dat je hier een briefje terug had geschreven. Wat schrijven we hier een hoop onzin he?
  Hoe gaat het. Schrijf je misschien wat op mijn gewone email-adres naar me?
  Liefs van RIta en een geweldig 2009!

 7. HA HA HA ja wat een onzin

 8. nou dan nog maar een keer…ben je wel-niet Anne waar ik mee heb samengewoond in Zzee…in dat mooie koetshuis ?

 9. Gho..ben het..wow..herinneringen flitsen :-) mooi ja

 10. soooh…das wel lang geleden ja….1986 en `87….veel herinneringen….

 11. maarre. erg interessante blog van jou…kon bijna niet missen …wist het voor 99% zeker. Kreatief klein ding…was je vroeger ook ..ha.ha

 12. Gossie…hi,hi…leuk !!!!

 13. Méer dan leuk :-)) ik schrijf je snel een brief, heb je mail-adres

 14. OK….lijkt me errrrrg leuk !! XX

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s