Soep voor zieke poes

We hebben een héle lieve poes gehad. Ik noemde haar ‘de grote poes’. Vlak voor ze dood ging ‘de grote olifanten poes’ want ze had olifanten gezien en geroken. Ohh wat hield ik van haar. Van mijn ouders gekregen voor mijn dertiende verjaardag. Omdat ik in die tijd niet helemaal wijs was heb ik haar flink geknepen en de hoeken van de kamer laten zien. Is later prima goed gekomen tussen ons! Alleen bij het oppakken merkte je daar nog iets van. De lekkere scheet is negentien geworden. Schuldgevoel, ik had bouillon voor haar moeten maken toen ze ziek werd..ze wou geen warm eten uit de koelkast meer. Die vieze blikjes, waar -als je goed kijkt- kleine witte larve eitjes in zitten. Ik dacht eerst dat ik het niet goed zag (blikje net open, het zal wel vet zijn) maar die eitjes zag ik vaak in de kattenvoer blikjes en soms ook echt veel!

Ik ga het alsnog met je goed maken poes. Daarom soep en soulmuziek:
Al Green/video You Tube/‘jesus is waiting’ , kom je lekker bij me zitten?

Een schenkeltje wassen onder de kraan met koud water. (je kan ook een visje nemen, maar dan mag de vloeistof niet koken, laat de vis zo’n 20-40 minuten amper pruttelen, tegen het kookpunt aan trekken) Doe het schenkeltje in een steelpannetje, voeg zoveel water toe zodat het 1-2 centimeter onder water staat. Breng het op middelhoog vuur aan de kook. Zodra het kookt, zet het vuur laag en laat het anderhalf tot twee uur pruttelen -gebruik een treefje onder de pan- heel licht koken. Voeg meer water toe als er te veel vloeistof verdampt. De kunst is dat de vloeistof wat inkookt waardoor de smaak zich concentreerd; daarom kan het ook langer pruttelen als het vlees nog niet gaar is. Klaar? Het vlees en merg van het botje/graten scheiden en bij de bouillon doen. Snel koelen (deksel van de pan) daarna meteen serveren of in de koelkast. Als het goed is ontstaat door het afkoelen gelatine en dat geef je aan de poes. Klein beetje serveren als de kat het niet in één keer op eet, twee dagen houdbaar in koelkast. (wanneer de bouillon te lang bij kamertemperatuur staat wordt het een broedplaats voor bacteriën, en kiept je kat alsnog om..)

Advertenties

7 Reacties op “Soep voor zieke poes

 1. Die witte dingetjes heb ik ook gezien in het voer van mijn dementerende kattebeest. Ik denk dat het rijst is Anne, als opvulling en een beetje koolhydraat. Niet? Groetjes van Sjekkie!

 2. hihihi
  volg de rijst korreltjes
  zet ze in het zonnetje
  deel aan allen een toetertje uit
  na twee weken klinkt er muziek
  of niet?

 3. ..dat was een beetje flauw.. zó raar die rijst ontstaat uit het niets, de rijst wordt groter nee ik moet zeggen het breidt zich uit die kleine witte dingentjes-waar het niet zat ontstaat het en groeit verder.. niet omdat het kwam omdat het bakje te lang stond want daar lette ik op. ik kan er niets anders van maken, misschien niet erg genuanceerd wat ik zeg..en moet ik later op mijn woorden terug komen -dan doe ik dat graag!
  jammer ik heb nu geen kat dus kan het niet testen, kijk maar, je hoeft niet twee weken te wachten of het bakje in de zon te zetten om het te kunnen zien..ik hoor je graag! groetjes terug!

 4. Echt anne, het is rijst. Denk aan Arne die diervoeding winkel had. Ik snap het ook niet, je ziet er eerst niets van, en dan zijn ze er ineens. Bij mij heel snel want ik leng het voer met water aan.

 5. o dus het gaat nog sneller met water..hm..
  ”je ziet er eerst niets van, en dan zijn ze er ineens ” schrijf je… jíj ziet dát ook? zie je nu wel of zie je nu niet wat ik zie? ..soms vormde het klontjes, rijst groeit aan een plantje niet in kattenvoer. idee! Ik maak er een blogpost van: flickrslideshowtje er op…rijst of geen rijst dat is de vraag, ik daag iedereen uit

 6. I would like to see a continuation of the topic

 7. you have right… I ook..ik buy morgen (on sunday) een blikje cat fodder! camera+computer+cat fodder = succes :) thanks, anne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s