Doe ik het zo goed?

Ik ben in de war. Vraag me af of ik ongegeneerd aan het link-dumpen ben.
Maar wat is link-dumpen? Ik weet niet eens wat link-dumpen is. Als ik toeter: Sylvia Witteman schrijft enorm tof over eten in haar columns! Mag ik dat dan wel linken -zonder verdere uitleg- gewoon omdat ik wens dat je haar blog gaat bekijken en leest hoe goed ze schrijft? Misschien vinden mensen het helemaal niet leuk als ik ze link, denk ik met schrik, en willen ze niet staan in mijn lijst van bijzondere mensen of links. Gelijk toets ik bij Wikipedia link-dumpen in om te weten wat ik aan het doen ben maar krijg geen antwoord op mijn vraag. Wel een lijst met allerlei soorten weblog’s. Gadverdamme..die lijst brengt me weer bij een volgende moeilijke vraag: wat is dit voor een blog? Wat ben ik aan het doen? Is dit een filmblog? Was het maar waar. Is het een clubblog? Nee van het woord club krijg ik kriebels. Babyblog? Nee geen kinderen. Reisblog? Nee reis nooit. Bijna nooit. Themablog? Nee want zoveel kennis en professie als Fons Nicolay van soep & eten heeft heb ik niet. Tvblog? Ik heb geen tv. Wijk of stadsblog? Zeker niet. Shocklog? Nee te vermoeiend. Nieuwsblog? Nee. Moblog? Nee. Fotoblog? Nee. Linklog? Nee (hoewel ik graag link) Bussinesblog dan? Morgen ga ik naar het uitzendbureau, overmorgen solliciteren bij Mora, dus nee. Dan is het een lifelog: ”een weblog waarop regelmatig berichten geplaatst worden over gebeurtenissen in het leven van de beheerder van de lifelog. Een soort online dagboek.” Soort online dagboek?? Gadver de gadver moet opeens denken aan vanmiddag! Ik was Google reader aan het vullen met allerlei weblogs die ik per RSS feed wil gaan volgen. Ach dacht ik, ik doe mijn eigen soepblog RSS feed er ook bij, kijken hoe ie er dan uit ziet…Mán schrikken!! Ik rolde er helemaal uit, ook de artikelen waarvan ik dacht dat ik ze verwijderd had. Het soepblog leek opeens verdomd veel op een politiek weblog, maar dan één die je niet wil lezen. En met een link-dump waar je U tegen zegt..vergeef me.

Advertenties

4 Reacties op “Doe ik het zo goed?

  1. soms is het prettig “ergens bij te horen”, soms is dat ook juist een gevangenis…Blijf vooral jezelf,
    met je vragen en je idealen, je nadenken En laat “ons” lezers vooral deelnemen aan jouw proces.
    Je blog is leerzaam, prettig, interessant en humoristisch…..ga door! Mij maakt het niet uit
    onder welke “kop” je verschijnt…en ik ben blij met je links.

  2. En laat “ons” lezers vooral deelnemen aan jouw proces. Die blijft hangen hoor! Is moeilijker dan mezelf te worden, te zijn en te blijven zonder daarbij naar mijn buurman te loeren. Maar zonder buurman zou ik niet weten wie ik zou kunnen worden. Daar begint het. Dat het jou niet uitmaakt onder welke “kop” ik verschijn sust mijn bange ik. En dat je blij bent met de links maakt me gelukkig..

  3. Als je tegen een kennis of vriend zegt: “ik vind jou tof en wel hierom:…” zou hij dat dan vervelend vinden? Soms gaan ze een beetje blozen, veel mensen kunnen niet zo goed omgaan met complimenten, maar uiteindelijk denk ik dat het altijd een opsteker voor ze is. Dus Anne: ik vind jou tof en wel hierom: je proces is je ware ik en wij mogen meekijken en dat straalt kwetsbaarheid uit en daardoor een enorme kracht. Je verhalen ontroeren en raken en je zoektocht inspireert. Blijven linken en schrijven en worstelen dus. Graag.

  4. Al dagen dub ik wat ik hierop zal terug schrijven, nóg langer wachten is geen optie…Ik neem je (jullie) complimenten met beide handen in ontvangst, wat een mooie woorden! Wat als een woord even veel kracht zou hebben als een stoel tegen de muur? Dan zou ik er een link van maken waarschijnlijk..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s