Aziatisch ingesteld

Oriental style Instant Noodles - SHRIMP FLAVOUR (TOM YUM)

Mijn oren staan stokstijf overeind en mijn neus kijkt de Aziatische kant op.
Vooral vannacht was ik Aziatisch ingesteld. Op de verpakking staat:
MAMA Oriental style Instant Noodles – SHRIMP FLAVOUR (TOM YUM)
Dit keer werd het me moeilijk gemaakt. Ik kon kiezen uit twee soorten: jumbo pack (nieuw!) of de normale. Dat werd Jumbo pack natuurlijk. Waarom ik deze soep vaak ’s nachts of als ontbijt eet weet ik niet, opvallend is het wel.

Neem een klein pannetje, vul het pannetje met een bodem water en breng het water aan de kook. Haal 3-7 grote garnalen uit de diepvries. Spoel de garnalen onder de kraan af en voeg ze bij het kokende water, 3-4 minuten koken.
Haal de garnalen uit het water (bewaar ze) en gooi het water weg.

Vul het pannetje met 250 ml water, breng het water aan de kook.
Neem een zakje: MAMA Oriental style Instant Noodles – shrimp flavour (tom yum). Breek de noodles -of niét als je alles onder wil spetteren- voeg ze bij het kokende water. Draai het gas laag en laat de noodles in ongeveer één minuut zacht worden. Let op niet té zacht. Nu komt het moeilijkste: zet het gas uit. Voeg eerst de twee zakjes poeder toe, als je niet van heet eten houdt voeg dan niet het kleine zakje (chilipoeder) toe. Roeren. Daarna voeg je het zakje met de chilipasta toe. Roeren. Op deze manier pakt de soep het beste de smaak. Garnalen erbij. Soep overgieten in een kom, klaar!

Andreas eet het soepje met een ei erdoor. Dat doe je zo: kook 300 ml water, breek een ei in het kokende water. Zet de vlam laag! Prik in de eidooier met een vork, roer twee slagen door het ei en laat het ongeveer twee minuten zacht borrelen. Vooral niet roeren (het ei gaat dan schuimen). Nu de noodles erbij doen en het gas even hoog zetten. Als het gaat koken gelijk het gas uit. Nog steeds niet roeren. Even laten staan, de noodles moeten zacht worden. Poederzakjes en chilipasta toevoegen, nu mag je roeren. Klaar! Er drijven lekkere dikke stukjes ei in je garnalensoep. PS: alle soepjes van mama zijn lekker; alleen ‘shrimp’ is de lekkerste, daarna komt Duck flavour. En normale ‘shrimp’ is lekkerder dan jumbo pack ‘shrimp’. Tis maar dat je het weet..

Advertenties

2 Reacties op “Aziatisch ingesteld

  1. Ohhh heerlijk die noodles. Maar waarom gooi je eigenlijk het garnalenwater weg anne?

  2. ijs van het ‘shockfrosten’ is nie lekker daarom spoel ik bevroren garnalen onder de kraan af. En als je die garnalen van mij kookt..scheiden ze een raar niet lekker wit (ja wel vissig) waterig, schuimig goedje af…Heu? Komp t uut ut visje :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s