Koffietafel

KoffietafelDe baan aan de lopende band heb ik opgezegd. Droomde ik..of was het werkelijk zo dat naar mate mijn tempo versnelde, het tempo van de lopende band ook versnelde? Ik was een goeie, dat weet ik, fanatiek. Een vrouw tegenover me, werkte zesentwintig jaar in de fabriek. Ze werkte letterlijk voor twee aan de band, was wonderlijk snel. Een feest om naar te kijken, mee te werken. Iedereen kon zien dat ze goed was. Voelde me door haar uitgedaagd. Ze keek niet op of om, schoof met de kipcorn, drie aan elke hand, laag op laag. Ik ook. Op vertrouwde wijze gooide ze uur na uur de kipcorn in de dozen. Ik ook. Ze was dubbel zo snel als ik. Ik ben vegetariër aan het worden, zij vast niet.

Nee, ben nu aan het schoonmaken. Snel maar rustig en zachtjes werken.
De eerste dag vond ik een wit bolletje kauwgom aan de leuning richting darmonderzoek. Een opzichtig plekje, moest lachen. Stopte het bolletje kauwgom in mijn schort…Hola! Mag niet! Gisteren een ontmoeting met een kever. Was aan het stofzuigen, televisie, vensterbank poetsen. Zag twee lieveheersbeestjes in een hoekje van het raam zitten. De doodde heb ik afgestoft en de levende kever laten zitten. Ontsla me maar. Ik ging verder met stofzuigen. Had nog redelijk tijd over. Wist dat zonder horloge op zak. Was lekker bezig. Zuig ik over een ander lieveheersbeestje! Zag hem liggen op het tapijt.

Vleugel van het schilletje open, voor en achter pootje leefde nog. Spartelend. Kreeg hem niet op mijn vinger. Haalde er een bierdopje bij, zette hem in het zonnetje. Weer uit het zonnetje, anders zou ie opdrogen. Stofzuiger uit. Stond een beestje te helpen bij een raamkozijn van een lege afdeling..ging opeens de deur open, of ik al klaar was? Nee. Had ze me gevraagd wat ik aan het doen was dan had ik haar verteld dat ik een beestje aan het redden was en dat ie het waarschijnlijk niet zou halen maar dat ie zo wel goed lag..zou me omdraaien, lachen, waarschijnlijk ook even denken “en nu opzouten stom lieveheersbeestje!”

Maar waarom zeg ik dit..?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s